Ik zoek een nieuwe laptoptas. Wat zijn de mogelijkheden?

Ik zoek een nieuwe laptoptas. Wat zijn de mogelijkheden?

Als je je laptop van je werk mee naar huis wilt nemen en vice versa, dan kan je niet zonder een goede degelijke laptoptas. Meestal krijg je met de laptop een stoffen tas, maar echt handig en stevig zijn deze meestal niet. Als je graag voor een aantal jaren gesteld bent en je wilt een praktische tas, dan ga je beter eens kijken voor een lederen laptoptas. Vanaf een €140 vind je al lederen computertassen.

Waar ligt nu het verschil en waar kan je tussen kiezen?
Eerst en vooral moet je de maat van de laptop weten. De meeste laptops tegenwoordig zijn 15" of 15,6" en daar is ook de meeste keuze in. Als je een 17" laptop hebt, dan is het gamma waaruit je kan kiezen al direct een heel stuk kleiner. Terwijl een kleine laptop van 14" zelfs in een grote handtas zal passen voor de dames of in een ruime herentas voor de heren. Je mag natuurlijk altijd je computer meenemen naar de winkel, zodat je ter plaatse je laptop in de tas kan passen.

Er zijn twee grote keuzes die je kan of moet maken. Wil je een opening bovenaan met een rits of met een overslag is de eerste. De tweede keuze is voor de dames en niet voor de heren: moeten de handvaten lang genoeg zijn om op de schouder te dragen of draag je de tas liever in de hand?

Computertassen zijn er dus met een overslag. Daar kan een handvat opzitten dan heb je de echte boekentas. Of er kan ook geen handvat zijn, en dat zit je meer in het gamma van de postbag. Dit is de "postbode" tas maar dan voorzien met een speciaal vak voor de laptop. Je draagt de postbag over de schouder of schuin over het lichaam. De "boekentas" wordt in de hand gedragen maar bij de meeste boekentassen is er ook een lange riem aanwezig. 

De laatste jaren is er een opmars in laptoptassen met een rits bovenaan. Ze ogen een beetje moderner en zijn niet zo "schools" van uitzicht als een boekentas. Wat ook een voordeel is bij deze tassen: je kan ze langs je zetten en je laptop en spulletjes er gemakkelijk inzetten en uitnemen. Ook hier is bij de meeste tassen een lange riem voorzien zodat je ze ook op de schouder kan dragen.

Bij beide keuzes, zowel de rits als de overslag, zijn er tassen met één vak of twee vakken of zelfs meerdere vakken. Dat hangt allemaal af van hoeveel je wilt meenemen, of je ook je eten en drinken in je tas wilt zetten,...

Maar, geen probleem, we helpen je met plezier door dit keuzepallet en laten jou alle mogelijkheden zien in verschillende ledersoorten, kleuren en stijlen. Wij werken met fabrikanten die gespecialiseerd zijn in dit soort tassen en dus de nodige ervaring hebben in deze materie.

Altijd welkom in onze winkel of neem alvast eens een kijkje op onze webshop in de collectie "Laptoptassen".