Hoe krijg ik mijn zwarte lederen handtas weer mooi zwart?

Nathan-Baume handtas

De winter komt er aan en we gaan onze zomerhandtas wegzetten.

Nathan-Baume handtas

Heb jij een zwarte lederen handtas en is deze na intensief gebruik een beetje kaal of dof geworden? Zijn de hoeken van je handtas grijs geworden? Een kleurloze crème gaat de slechte plekken niet doen verdwijnen. Als je je tas elke dag gedurende een jaar gebruikt, zou je ze minstens tweemaal per jaar volgende behandeling moeten geven.

1) Eerst ga je ze een beetje oppoetsen met een licht vochtige soepele doek. Dit is om al de plekken op de handtas te verwijderen, want als je een produkt op je handtas smeert, dan fixeer je alles wat erop zit. Zachtjes wrijven is de boodschap, niet "frotten" of hard wrijven. Beter doe je het later nog een tweede keer als alles nog niet weg is.

2) Dan neem je een zwarte crème geschikt voor leder, liefst een vloeibare en geen gel. Een crème, die je voor je lederen schoenen gebruikt, kan zeker dienen. Met een zachte doek smeer je je handtas helemaal in met de zwarte crème. Gewoon met cirkelvormige bewegingen de tas zachtjes insmeren en zien dat je overal bent geweest. Besteed extra aandacht aan de kwetsbare plaatsen, zoals de hoeken van de handtas onderaan.

3) Laat de handtas dan zeker een nacht tot een dag rusten. Daarna wrijf je ze op met een zachte doek en je eindigt met het nawrijven van de tas met een witte doek. Zo controleer je of alles wel goed is ingetrokken. Als alles goed is ingetrokken, zal ze ook niet afgeven op je kleding als je je handtas draagt.

4) Je handtas is weer klaar voor gebruik. Een lederen tas die je regelmatig onderhoudt, gaat jaren en jaren mee. Je kan ze een tijdje wegzetten in een stoffen doek en daarna weer uithalen. Niemand zal zien dat ze al heel wat jaartjes oud is.

PS: Deze behandeling kan gebruikt worden voor handtassen in generfd (vb. Nathan-Baume) en glad (vb Carol J.) leder. Handtassen in een mat leder (vb The Chesterfield Brand, Cat & Co ) kan je beter insmeren met een lederwax. De tas zal anders compleet veranderen van look door de crème behandeling en je zou de crème ook zeer gelijkmatig moeten uitsmeren om geen plekken te krijgen.

Veel plezier met je nieuwe handtas ;-)! Moest je toch liever een echt nieuw exemplaar wensen, wij hebben een zeer uitgebreid assortiment zwarte lederen handtassen in onze winkel en online.