Hoe kies ik de juiste boekentas voor mijn kind?

Hoe kies ik de juiste boekentas voor mijn kind?

Vanaf mei, ja dan al 😉, begint de nieuwe schoolcollectie binnen te komen. Daarom dat we je hier al wat informatie geven om je te helpen bij de keuze van een boekentas/rugzak voor de lagere school.

Waar moet je rekening mee houden?

1. De grootte

Kies altijd een boekentas of rugzak die nu past bij je kind. Dus niet denken: als ik wat groter koop, dan doen ze daar langer mee. Uiteindelijk wordt er tegenwoordig door de scholen rekening gehouden met het feit dat kinderen niet te veel mogen dragen en stijgt de hoeveelheid niet zo erg meer per jaar. Ten tweede kunnen de boekentassen gemakkelijk minimum 3 jaar mee en willen de meeste kinderen geen 6 jaar met dezelfde boekentas rondlopen. Wij begeleiden onze klanten hiermee al jaren en helpen je graag bij je keuze.

2. Ergonomie

Het is zeer belangrijk dat de schooltas perfect op de rug van je kind past voor een maximaal comfort en om rugpijn te vermijden. Daarvoor moet de boekentas of rugzak dicht tegen de rug van je kind hangen. Aanpasbare en comfortabele rugriemen zijn hiervoor de gepaste hulpmiddelen. Ook een verstevigde rug in ademende materialen verhoogt het draagcomfort voor je kind. Zorg er ook steeds voor dat de zwaarste dingen vanachter in de boekentas zitten, het dichtst bij de rug van je kind. 

 3. Kwaliteit

Ons assortiment boekentassen is gemaakt van leder (Own Stuff) of van gerecycleerde PET-flessen (Jeune Premier). Dit zijn duurzame en zeer stevige materialen. Ze zijn ook bestand tegen een regenbui en gaan zeer lang mee. Natuurlijk komt hier een prijskaartje bij, maar kwaliteit loont altijd!
Sommige klanten komen in de verleiding om voor een goedkoop alternatief te kiezen, maar meestal gaan deze veel minder lang mee en kunnen ze op de lange termijn zelfs lichamelijke klachten veroorzaken bij je kind. Wij werken al jaren met onze merken en hebben zelden tot nooit klachten. Moest dit wel zo zijn, worden deze snel en accuraat opgelost.

4. Gebruiksgemak

Tenslotte zijn er verschillende kleine dingen die het gebruiksgemak van een boekentas voor een kind kunnen vereenvoudigen.
Sloten die gemakkelijk openen en sluiten bvb. Zowel Jeune Premier als Own Stuff hebben ergonomische, gebruiksvriendelijke sloten die met een simpele beweging open gaan en automatisch in het slot vallen.
Jeune Premier boekentassen hebben een externe drinkfleshouder, zodat lek-ongelukjes vermeden worden, en een lus waaraan de turnzak kan bevestigd worden.
Al onze boekentassen hebben minstens 2 compartimenten, zodat je papieren en eten gescheiden kan houden. Zo kan je ook de zwaarste spulletjes in het achterste compartiment zetten en kan je kind ze dicht bij het lichaam dragen.
Tenslotte hebben een deel van onze boekentassen ook reflectoren. Zeker voor kinderen die met de fiets naar school komen is dit een pluspunt.

En dan, dan rest er nog maar 1 ding: Je kind laten kiezen voor de print die hij/zij het mooiste vindt. Tenslotte moeten zij er jaren mee naar school hé 😀😉.

Je kan hier op onze webshop een kijkje nemen naar wat we allemaal in huis hebben bij Schooltassen of bij de merken Own Stuff en Jeune Premier. Weet dat de collectie vroeg binnen komt, bijbestellen niet altijd mogelijk is en de keuze dus minder wordt naarmate je later langs komt. Een boekentas hebben wij echter altijd voor jou, geen zorgen!!!

Voor een eerste boekentas kom je best langs in de winkel met je kind, want dit is een belangrijk moment in hun leventje en ze zijn altijd super trots en gelukkig met hun nieuwe boekentas. Een uitstapje om naar uit te kijken!!!