Wat is een crossbody tas of crossover tas?

Wat is een crossbody tas of crossover tas?

Een crossbody tas is de benaming van de manier, waarop je de handtas draagt beschrijft namelijk schuin over je lichaam. 

Heel veel handtassen hebben tegenwoordig een lange riem waarmee je je handtas zo kan dragen. Vroeger sprak men wel eens van een postbag, omdat de postbode zijn tas zo droeg. Dat was heel comfortabel en gemakkelijk. Deze tassen waren echter groot en hadden altijd een overslag. Het principe is dus daar van afgekeken, maar je moet zeker geen postbode zijn om je tas zo te dragen. Deze manier van dragen is reeds vele jaren steeds meer aan populariteit gaan winnen, omwille van het gemak vooral.

Je hebt verschillende soorten crossbody handtassen.
Eerst en vooral zijn er de handtassen waar de fabrikant als extraatje een riem bijvoegt, zodat je je handtas ook schuinover kan dragen. Deze tassen draag je normaal gezien in de hand of op de schouder. Zo zijn ze ook het mooist . Maar soms wil je je handen eens vrij hebben en dan hecht je dus die lange riem aan je handtas en hangt hem crossover. Sommige dames laten die lange riem ook altijd aan de handtas hangen, gewoon als extra accessoire.

Dan heb je de handtassen die een verschuifbare lange riem hebben. Deze draag je meestal crossbody in het dagelijkse leven, als je naar je werk gaat, als je boodschappen gaat doen enz. Ze hangen goed tegen je lijf, zijn niet te dik en handig. Als lengte wordt aangeraden dat je je arm gewoon langs je lichaam laat hangen en dan van je hand een kommetje maakt. De onderkant van je handtas moet dan juist in dat kommetje van je hand komen. Dat is een leidraad voor de lengte maar iedereen draagt zijn handtas op de lengte waar zij zich het beste mee voelt natuurlijk. Moet je naar een feestje of een formele gelegenheid, dan verschuif je de riem gewoon op een kortere lengte en draagt de handtas op je schouder.

Tenslotte worden er sinds dit jaar veel heuptasjes of riemtasjes crossbody gedragen. Dat is de nieuwe trend tegenwoordig. Deze tasjes zijn wat kleiner en draag je meer voor je lichaam. Het is wel de bedoeling dat je dan niet teveel wilt meenemen in je tas. Enkel de hoogst noodzakelijke spulletjes zoals je smartphone, een kleine portefeuille bv een Secrid, je sleutels en je mondmasker worden meestal in deze tasjes gestoken. Ze hebben ofwel een banaanvorm ofwel zijn ze erg plat. In deze tijden, waarbij we steeds minder en minder proberen mee te dragen, is dit een trend die heel erg opkomt.

Wij hebben in onze winkel een ongelooflijk grote en diverse keuze aan crossbody handtassen. Altijd welkom natuurlijk of neem alvast eens een kijkje op onze webshop. Wij hebben voor jullie alle crossbody tassen verzameld in de collectie "Crossbody tassen". Lekker gemakkelijk, zoals de tassen zelf ;-)