Wat zijn de 5 antwoorden die je moet weten alvorens je een portefeuille koopt?

Hier zijn de vragen die je helpen de 5 antwoorden te krijgen en zo de juiste heren portefeuille te kiezen. Het helpt je ook als je een portefeuille als cadeautje wilt kopen. Ga dan even na welke de antwoorden zijn aan de hand van de vorige portefuille ;-)

1) Heb je een portefeuille nodig in de hoogte of in de breedte?

Een portefeuille in de hoogte (met als branchenaam portefeuille) wordt meestal in de binnenzak van een vest gestoken. Mensen die met veel cash rondlopen, nemen meestal deze portefeuille omdat hun briefjesgeld er dieper in zit en niet zo zichtbaar is. Ook personen die veel bankkaarten hebben gaan voor deze keuze, omdat je een mooi overzicht van al je kaarten kan hebben in dit model.

Een portefeuille in de breedte (hier spreken we van een porte dollar) wordt meestal in de achterzak van de broek gestoken. Hij wordt steeds met de opening naar onder gestoken, zodat wat nog uitsteekt aan de bovenkant van de broekzak dicht is. Klanten die meer compactere modellen willen, kiezen meestal voor een porte dollar.

2) Wil je een kleingeldvakje in je portefeuille/porte dollar of niet?

Onze ervaring is dat zeker 85% van de heren toch liever een kleingeldvakje heeft. Zelfs als ze er geen kleingeld indoen, dan kunnen ze het soms toch nog gebruiken voor een sleutel of bonnetjes bvb. Wie zeker niet voor een portemonneetje zal kiezen, zijn deze mannen die hun portefeuille heel plat willen, want hij zal natuurlijk iets dikker zijn met een kleingeldvakje dan zonder.

3) Hoeveel bankkaarten moeten er ongeveer in je portefeuille/porte dollar kunnen?

Hier is het meestal zo dat kleinere modellen ruimte hebben tot maximum 8 kaarten. De grotere modellen starten vanaf 8 steekvakjes voor bankkaarten en gaan tot 20 stuks. Hiermee bedoelen we 20 steekvakjes. Je kan in één steekvakje meer dan één bankkaart steken. Hou er wel rekening mee dat leder zich zet. Hiermee bedoelen we: eens dat je twee bankkaarten in één steekvakje steekt, moet je dat altijd blijven doen. Want moest je er na een tijdje maar ééntje meer inzetten, dan kan je kaart eruit vallen. Een gewaarschuwd persoon telt voor twéé!
Tip: als je geen kleingeldvakje neemt, dan zal je portefeuille/porte dollar meer plaats hebben voor bankkaarten

4) Welk soort leder heb je liefst?

Het grootste verschil is of je een generfd of een glad leder prefereert. Er zijn natuurlijk nog andere soorten leder zoals bvb een vet leder, een meer vintage leder, een leder met een print in,..... Je kan dat uitbreiden naar: wil ik een heel effen portefeuille/porte dollar of mag er een naad op, of een boord. Soms krijgen we de vraag: liefst een portefeuille/porte dollar zonder merk op. Ik moet jullie ontgoochelen: elke fabrikant ziet zijn eigen naam graag erop staan, dus die zijn er zo goed als niet.

5) Last but not least: welke kleur heb je liefst?

Je kan bij ons kiezen tussen de kleuren zwart, donker bruin en natuur of cognac. Hierbij is onze ervaring dat jongere mensen sneller naar een bruine kleur zullen neigen, maar er zijn geen zekerheden hier hé! Iedereen heeft zijn voorkeuren en wij hebben gelukkig genoeg keuze om daar aan tegemoet te komen.

Op onze webshop vind je een klein deel van onze portefeuilles en porte dollars bij de collectie "Kleinlederwaren". We hebben ervoor gekozen om enkel de best verkochte modellen er op te zetten.  Graag nog meer keuze: kom eens langs in de winkel of stuur een berichtje met wat je juist zoekt naar artlux@skynet.be