Tip: CONSUMPTIECHEQUES welkom van Sodexo - Edenred - Monizze

Internationale dag van de handtas

10 oktober: Internationale dag van de handtas.

Raar, want voor mij is elke dag een dag van de handtas ;-) Ik sta er mee op en ik ga er mee slapen. Elke dag ben ik er mee bezig, met aankopen, met verkopen, met raad geven over welke handtas best bij de klant past, met uitleg geven hoe je je handtas best onderhoudt, met foto's posten over handtassen, met zoeken naar nieuwe merken, :.... Je kan wel zeggen dat ik een beetje bezeten ben van handtassen. Sommige klanten herken ik zelfs aan hun handtas. Het eerste waar ik naar kijk als ik met iemand kennis maak: welke handtas heeft ze bij? Vanaf heel jong ging ik mee aankopen en helpen in onze winkel. Ondertussen run ik al meer dan 25 jaar zelf de winkel, dus je kan wel stellen dat handtassen geen onbekenden meer voor mij zijn.

Maar wat ik mij afvraag: herinner jij je eerste mooie lederen handtas nog? Mijn eerste mooie lederen handtas heb ik gekregen. Ik herinner het mij nog heel goed. Ik ging met mijn ouders op collectie, hoe oud zou ik geweest zijn, 15 of 16 jaar denk ik. En we gingen de collectie van Enny aankopen bij Mr. Dewijngaert. Het merk Enny stond toen bekend voor zijn mooie tijdloze handtassen, gemaakt in een zeer mooi soepel leder. Het waren geen goedkope handtassen: verkoopprijs toen rond de 9000 Bfr, een dikke 200 euro. Maar een zeer gewild merk in onze winkel, dus we kochten daar wel voor heel wat geld aan. En op het einde mocht ik een tas uitkiezen van een nieuw merk. En nu, 40 jaar later, heb ik die tas nog altijd. En ik vind ze nog altijd mooi.Herinner jij je je eerste lederen handtas nog? Heb jij ze nog? Post een foto met jouw verhaal. Ik ben benieuwd. Verras mij en wie weet, verras ik jou!